Jooststraat
Het Schattingsregister van 1475 vermeldt ook een zekere "Thiozing". Zijn boerenerf was gelegen in het weiland tussen erve Boijinck (Booijman, nu Texas Ribhouse ) en erve Menseman. Thiozing wordt in het holtgerichte van 1546 Jostink genoemd, een gewahrde (een gewahrde boer had stemrecht bij de holting (vergadering) in de marke) die in 1601 goed is voor een belastingaanslag van drie gulden. Jostink (ook wel 't Joostink of 't Joost) hoorde ook bij de vooraanstaande boeren. Getuige de volkstelling van 1746 had hij twee knechten en twee meiden in dienst en daarnaast Sanne: "hoedende de varkens". In het "schoapschot van 't Joost" ongeveer tegenover Menseman kwamen de boermannen bijeen om de holtink of goedsheren vergadering te houden. Met het 't Joostink is het slecht afgelopen. Aleida Joostink sleet haar laatste dagen in de bovenkamer bij ‘t Joost. Haar dochter en schoonzoon (Frielink ) kwamen te overlijden toen hun kinderen nog te klein waren om de verwaarloosde boerderij te bestieren. De kinders voogd Eversboer verkocht in de winter van 1901 het huisperceel met omliggende weiden en land aan Mensman. Het huisperceel werd voor fl. 700,- doorverkocht aan timmerbedrijf Hemmer. De boerderij werd volledig gesloopt en de 77 (!) gebinten werden gebruikt om de in 1901 door brand verwoeste boerderij van Wulferink weer op te bouwen.
Anno 2017 is het verzorgingstehuis Erve Mensman van TMZ pal naast de plek van de toenmalige boerderij 't Joostink in gebruik genomen.
De SHG heeft de gevelsteen van 't Joostink ingemetseld in een monumentje aan de Booijmansweg met uitzicht op de plek waar ooit de boerderij heeft gestaan.
Zie ook deze pagina.