Bragersweg
Genoemd naar het erve Brager. Het is een vrij jong erf. In het markeboek wordt het niet genoemd en de familienaam Brager duikt pas op in de 18e eeuw, in 1705 om precies te zijn, wanneer de markenrichter zich in een brief aan Gedeputeerde Staten van Overijssel beklaagt over een aantal markebewoners die hun boerrente niet willen betalen. Onder hen ene Brager die 10 gulden schuldig is. Deze Brager was het, zo blijkt verder uit de brief, bovendien verboden een paard te houden, maar hij hield zich daar niet aan. In de ]9e eeuw was er bij het erf 100 hectare bouwgrond, waarop rogge, boekweit en aardappelen werden verbouwd. De Bragers hadden ruim 100 schapen, 2 paarden en 10 tot 12 stuks vee.
Erve Brager lag er in 1968 nog gehavend bij, maar is daarna prachtig gerestaureerd. De familie Busscher woont er tegenwoordig.
Er resteren ons twee wegen in de Vermolenhoek: de Broekbeekweg en de Heetkampsweg . De Broekbeekweg is vernoemd naar de gelijknamige beek. De naam wil zoveel zeggen als "beek die door een lager gelegen, drassig gebied (broek) stroomt. De Molenbeek overigens, wordt stroomopwaarts ook wel Broekbeek genoemd. De Heetkampsweg is vernoemd naar een stuk heide (heet), dat links en rechts van de Vermolenweg lag, ter hoogte van waar nu de tennisbanen liggen. Toen vanwege het toenemende vrachtverkeer de zandweg achter de fabriek van ten Cate verhard werd, was de naam dan ook snel gevonden. De Heetkampsweg begint op de Vinckenweg en eindigt op de Langeveenseweg. Juist bij de brug over de Molenbeek en in de directe omgeving van waar de Nordmeule stond. De molens verdwenen in de dertiger jaren. De beek slingert nog door het landschap. Zo op het oog onbeduidend, maar wel een met een lange geschiedenis.